Etiqueta d'eficiència energètica

Preguntes sobre la certificació d'eficiència energètica

¿Quines notícies es publiquen sobre l'etiqueta d'eficiència energètica?

Encara que tant el certificat d'eficiència energètica com l'etiqueta d'eficiència energètica són documents administratius la utilització dels quals se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar immobles), sovint els diaris publiquen notícies sobre ambdós documents.

Normalment es tracta d'articles sobre sostenibilitat i consum energètic, sobre el mercat de l'habitage, sobre els problemes per no disposar de l'EEE o de la CEE, sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu el Certificat d'Eficiència Energètica? I la cèdula d'habitabilitat?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Fomentant la vivenda assequible

La crisi econòmica ha provocat una situació d'emergència habitacional que s'ha prolongat fins a l'actualitat. A més, aquests últims anys, el repunt del preu de la vivenda ha contribuït a generar un panorama en què l'accés a una llar ha quedat limitat no només a persones en situació de vulnerabilitat, sinó també a persones amb un poder adquisitiu moderat que no poden mantenir una vivenda de lloguer a la ciutat.

elperiodico.cat 30/10/2018

La Fundació Naturgy activa un fons solidari per a la rehabilitació energètica d'habitatges de famílies en situació de vulnerabilitat

L'import econòmic inicial aportat per la Fundació es destinarà a tres línies principals d'actuació. D'una banda, la rehabilitació exprés d'habitatges per millorar l'eficiència energètica així com per a l'equipament en els habitatges tant de reparació com de substitució. D'altra banda, les accions que contempla el Fons també van dirigides a l'adequació a normativa bàsica per a garantir el subministrament per complir amb la normativa de seguretat, tant en instal·lacions d'electricitat i com de gas.

informacio.e-noticies.cat 17/10/2018

Les exigències socials de l'edificació

Un dels principals reptes és millorar un parc d'habitatges caracteritzat per la seva mala qualitat. Segons dades de l'Institut Català de l'Energia, gairebé el 80% dels edificis existents se situen als nivells més baixos de certificació d'eficiència energètica. Revertir aquesta situació implica crear amb la màxima urgència una xarxa de complicitats entre les Administracions, el teixit associatiu i el sector productiu per definir com volem que siguin les nostres ciutats.

viaempresa.cat 17/10/2018

Quins drets teniu com a llogaters segons la llei d'arrendaments urbans?

Un altre dels aspectes a tenir en compte quan cerquem un pis és que tingui el certificat d'eficiència energètica. Des de l'1 de juny de 2013, és obligatori que se'n faci referència en l'anunci de l'habitatge. És un certificat que vetlla per la reducció de despeses en subministraments energètics i exigeix als propietaris el bon manteniment dels aïllaments de l'habitatge, com ara finestres, per evitar fuites d'energia que fan créixer les despeses econòmiques.

vilaweb.cat 18/09/2018

Transició energètica: disrupció

La solució és electrificar la societat per millorar l'eficiència energètica i assolir la màxima generació renovable i això, tal com estan les coses, és missió impossible ... El principal component en la transició energètica és la negaenergia, la que no es fa servir. L'electrificació ajudarà a millorar la eficiència, però cal canviar molts usos.

diaridegirona.cat 22/04/2018

La societat mira cap a uns habitatges més sostenibles

Actualment hi ha diferents terminologies que distingeixen un edifici que compta amb el certificat d'eficiència energètica. Un d'ells és el Passivhaus, que fa referència a l'estàndard de construcció nascut a Alemanya, fa més de 25 anys, fruit de rellevants investigacions sobre eficiència energètica. A més ...

diaridegirona.cat 14/04/2018

Les agències de venda de pisos planten cara a les 'proptech'

Cal saber, però, si aquestes plataformes en plena fase d'expansió mantindran les tarifes planes baixes o aniran incorporant pagaments extra pels serveis afegits que vagin oferint als seus clients, com gestionar les visites al pis, obtenir el certificat d'eficiència energètica o la cèdula d'habitabilitat, o fins i tot buscar la hipoteca.

emprenem.ara.cat 07/04/2018

L'Ajuntament de Manresa ajudarà els propietaris a rehabilitar pisos buits a canvi que el destinin a lloguer social

L'Ajuntament hi destinarà un total de 50.000 euros pel que, tenint en compte que la partida màxima per pis és de 8.000 euros, se'n podrien beneficiar un mínim de cinc propietaris. A més, l'obtenció de la cèl·lula d'habitabilitat i el certificat d'eficiència energètica seran gestionats per FORUM, pel que tindran un cost zero pel propietari.

vilaweb.cat 03/04/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.