Etiqueta d'eficiència energètica

Preguntes sobre la certificació d'eficiència energètica

¿Quines notícies es publiquen sobre l'etiqueta d'eficiència energètica?

Encara que tant el certificat d'eficiència energètica com l'etiqueta d'eficiència energètica són documents administratius la utilització dels quals se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar immobles), sovint els diaris publiquen notícies sobre ambdós documents.

Normalment es tracta d'articles sobre sostenibilitat i consum energètic, sobre el mercat de l'habitage, sobre els problemes per no disposar de l'EEE o de la CEE, sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu el Certificat d'Eficiència Energètica? I la cèdula d'habitabilitat?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
L'Hospitalet calienta motores para un Construmat que crece en superficie y expositores

Edificios totalmente sostenibles, robótica, IoT, BIM, impresión 3D, nuevos materiales y los últimos avances del sector centrarán la 21 edición del salón Barcelona Building Construmat, que no para de crecer. La cita fomentará la eficiencia energética, la digitalización y la internacionalización como palancas de su transformación.

elllobregat.com 13/05/2019

Trucs per evitar el malbaratament energètic a la llar

Evitar el malbaratament a l'hora de consumir energia és una tasca complicada a priori però que, amb una mica d'informació, pot ser resolta de manera favorable per a l'economia domèstica d'una família mitjana. Diversos estudis han demostrat que el 10% de l'energia que es consumeix a la llar es malbarata sense cap mena d'aprofitament. En termes monetaris, això pot suposar un increment de fins a 600 euros en la factura anual, quantitat que s'estalviaria amb un consum responsable.

emporda.info 27/03/2019

Figueres accelera la transició energètica

La llar d'infants Els Pins ha sigut la darrera incorporació en aquest pla amb la instal·lació d'una caldera de biomassa de 70 kW, la qual cosa ha permès que el centre obtingui el certificat energètic A, la màxima qualificació que dona l'Institut Català d'Energia (ICE) per indicar que un edifici és eficient energèticament. La importància d'aquest pla recau en la necessitat d'adaptar, a poc a poc, els diferents equipaments municipals a un model econòmicament i energèticament sostenible.

emporda.info 21/02/2019

¿Lloguer amb límits?

¿S'haurien d'establir variacions en el preu si el pis està reformat, si té bones vistes, si és a prop d'algun parc o del mar, si té molta llum, si té un certificat d'eficiència energètica positiu o si té mobles? Hi ha moltes variables a considerar, tantes, que comporta una enorme dificultat trobar un sistema just. I quan es trobi un bon sistema, no serà barat i haurà d'estar en constant revisió, perquè la realitat és canviant. En el sistema actual, el mercat regula el preu, els millors pisos tenen més valor i els arrendataris escullen. En segon lloc, hauríem de comprovar si aquesta limitació és eficaç.

elperiodico.cat 08/01/2019

La Diputació de Barcelona edita un manual per a concursos públics amb criteris sostenibles

El manual, anomenat 'Propostes per a l'ambientalització de concursos públics d'edificació', ha estat dissenyat per poder ser consultat en les diverses fases del concurs i en els diversos àmbits de la sostenibilitat, com l'energia, l'aigua i la qualitat ambiental. La publicació (basada en una llista de criteris de la certificació ambiental de Green Building Council Espanya) pretén ser una "guia fàcil i clara" sobre com s'han de valorar aquests aspectes perquè siguin d'ajuda a l'hora de prendre les decisions finals del procés del concurs públic.

aldia.cat 14/12/2018

Fomentant la vivenda assequible

La crisi econòmica ha provocat una situació d'emergència habitacional que s'ha prolongat fins a l'actualitat. A més, aquests últims anys, el repunt del preu de la vivenda ha contribuït a generar un panorama en què l'accés a una llar ha quedat limitat no només a persones en situació de vulnerabilitat, sinó també a persones amb un poder adquisitiu moderat que no poden mantenir una vivenda de lloguer a la ciutat.

elperiodico.cat 30/10/2018

La Fundació Naturgy activa un fons solidari per a la rehabilitació energètica d'habitatges de famílies en situació de vulnerabilitat

L'import econòmic inicial aportat per la Fundació es destinarà a tres línies principals d'actuació. D'una banda, la rehabilitació exprés d'habitatges per millorar l'eficiència energètica així com per a l'equipament en els habitatges tant de reparació com de substitució. D'altra banda, les accions que contempla el Fons també van dirigides a l'adequació a normativa bàsica per a garantir el subministrament per complir amb la normativa de seguretat, tant en instal·lacions d'electricitat i com de gas.

informacio.e-noticies.cat 17/10/2018

Les exigències socials de l'edificació

Un dels principals reptes és millorar un parc d'habitatges caracteritzat per la seva mala qualitat. Segons dades de l'Institut Català de l'Energia, gairebé el 80% dels edificis existents se situen als nivells més baixos de certificació d'eficiència energètica. Revertir aquesta situació implica crear amb la màxima urgència una xarxa de complicitats entre les Administracions, el teixit associatiu i el sector productiu per definir com volem que siguin les nostres ciutats.

viaempresa.cat 17/10/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-19. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.