Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Sabadell lliura les claus de tres habitatges per fer granges urbanes

La regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell (Barcelona), Glòria Rubio, ha lliurat aquest divendres les claus de tres habitatges a tres famílies perquè puguin fer granges urbanes i visquin, com a mínim, durant tres anys. Rubio ha detallat en declaracions als mitjans que les famílies tenen sis mesos per aconseguir la cèdula d'habitabilitat i una vegada l'aconsegueixin podran viure durant tres anys sense pagar un lloguer, i com a compensació hauran d'afrontar les reformes pertinents.

aldia.cat 06/07/2018

L'Ajuntament lliura les claus dels tres primers habitatges de masoveria urbana

Des de l'Ajuntament es calcula que les obres de rehabilitació dels tres habitatges municipals costaran un màxim de 6.000 euros per pis. Les persones masoveres es faran càrrec d'aquests treballs en comptes de pagar el lloguer durant un termini de tres anys. A partir d'aquest moment, les tres famílies tenen sis mesos per realitzar les obres i per acreditar que tenen la cèdula d'habitabilitat, moment en què podran anar a viure als habitatges. Els tindran llogats durant tres anys i poden renovar-los dos anys més.

isabadell.cat 06/07/2018

El govern destinarà part d'una subhasta d'herències intestades a comprar habitatge de lloguer social

La previsió és que, a través d'aquest mecanisme, es puguin rescatar entre 30 i 40 habitatges de la ciutat de Barcelona i de municipis de l'Àrea Metropolitana. Els 46 immobles no s'han destinat directament a habitatge social perquè o bé no són habitatges, o no estan en condicions, o no disposen de cèdula d'habitabilitat, o són habitatges que tenen deutes acumulats que s'han de cancel·lar amb l'import de la venda o bé les superfícies i despeses de comunitat o de rehabilitació superen els fixats a la legislació i plans d'habitatge.

vilaweb.cat 02/07/2018

La Generalitat comprarà vivenda social amb recursos procedents de subhastes

D'acord amb el Decret 145/2017, del 26 de setembre, els 46 immobles inclosos en aquesta subhasta pública no s'han destinat directament a vivenda social perquè no són vivendes, o no estan en condicions, o no disposen de cèdula d'habitabilitat, o són vivendes que tenen deutes acumulats que s'han de cancel·lar amb l'import de la venda o bé les superfícies i despeses de comunitat o de rehabilitació superen les fixades en la legislació i plans de vivenda.

elperiodico.cat 02/07/2018

Igualada obre el juliol el termini per demanar ajuts per reformar habitatges destinats a lloguer assequible

Seran subvencionables les obres d'adequació dels elements que conformen l'habitatge per a obtenir les condicions mínimes d'habitabilitat o bé que les millorin i l'import de la subvenció serà del 50% del pressupost protegible (constituït pel pressupost d'execució material de les obres, els honoraris dels professionals tècnics i els costos de l'obtenció de la cèdula d'habitabilitat i del certificat energètic) amb un límit de 5.000 euros per habitatge.

anoiadiari.cat 26/06/2018

L'Ajuntament de Malgrat inicia una campanya per captar pisos buits per la borsa de lloguer social

L'Ajuntament també destaca que els propietaris que cedeixen els pisos a la borsa poden accedir a subvencions destinades a arranjaments de l'immoble, la tramitació del Certificat d'Eficiència Energètica i Cèdula d'Habitabilitat, ajudes pel pagament de l'IBI, entre d'altres.

radiopalafolls.cat 08/06/2018

La Generalitat aconsegueix la cessió d'un bloc ocupat per la PAHC Sabadell per a lloguer social

El secretari d'Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, ha destacat la "dificultat" per aconseguir la cessió de l'immoble, propietat de la Societat de Gestió d'Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), i pels costos que suposava les obres a l'estació transformadora elèctrica perquè permetés l'acceptació de la cèdula d'habitabilitat, amb negociacions que han requerit gairebé quatre anys.

aldia.cat 01/06/2018

La Generalitat assegura que les finques intestades que van a subhasta no poden destinar-se a habitatge social

Després que aquest dimecres l'Ajuntament de Barcelona publiqués una carta on reclamava la cessió de 16 habitatges sense testament que la Generalitat volia subhastar, el secretari d'Hisenda, Albert Castellanos, ha explicat que els pisos en qüestió "no compleixen les condicions perquè es destinin a habitatge social". Castellanos ha matisat que algunes de les propietats "no tenen cèdula d'habitabilitat" perquè són aparcaments o estudis.

aldia.cat 31/05/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.