Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Precintat el local on s'havien de fer "pisos rusc" a Barcelona

El consistori qualifica els "pisos rusc" com un infrahabitatge que no compleix la llei i no podrien tenir cèdula d'habitabilitat. Es tracta d'uns habitacles de 2,6 metres quadrats, on hi ha un llit i un escriptori. A banda tindran banys i un espai comú de descans amb microones.

ccma.cat 31/10/2018

La Generalitat enviarà una circular als ajuntaments per actuar contra els 'pisos rusc'

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat enviarà una circular als ajuntaments perquè sàpiguen com actuar davant de l'aparició dels 'pisos rusc'. Considera que en normativa urbanística es vulneren els usos del sòl "perquè s'està intentant desenvolupar a locals comercials on no es poden situar iniciatives referides a l'allotjament". Creu que es vulneren les directrius d'urbanisme perquè aquest tipus de construccions "no compleixen amb les condicions mínimes que ha de tenir qualsevol habitatge, com la cèdula d'habitabilitat".

aldia.cat 23/10/2018

Els 'pisos rusc' desafien l'ordre de precintament

"No tindrem ni llicència, ni cèdula d'habitabilitat", reconeix Marc Olivé, un dels responsables del projecte per construir 'pisos rusc' a Barcelona i l'Hospitalet. Haibu 4.0, els promotors de la iniciativa, han portat el seu desafiament avui un pas més enllà i s'han oposat al precinte de la Guàrdia Urbana del local de la Bordeta on volen obrir el primer local per amuntegar cabines de 2,6 metres quadrats (també hi haurà una segona mida d'habitacle una mica més gran) i fer que els inquilins comparteixin espais comuns com la cuina o la sala d'estar.

ara.cat 22/10/2018

Els promotors dels 'pisos rusc' no s'arronsen, tot i la falta de llicències

Els promotors del projecte dels 'pisos rusc', que amunteguen habitacles de 2,6 metres quadrats i comparteixen espais comuns com la cuina i la sala d'estar, no s'arronsen tot i la falta de permisos per tirar endavant la iniciativa de manera legal. L'Ajuntament de Barcelona va aturar, el 21 de setembre, les obres que estaven fent en un local al barri de la Bordeta perquè no disposaven de la llicència necessària. Però Haibu 4.0, que impulsa el projecte, diu que està preparant tres espais més a Barcelona per obrir-los com a 'pisos rusc' i, de fet, aquest cap de setmana ja ha habilitat un local a l'Hospitalet per ensenyar com són aquestes càpsules. El local de l'Hospitalet tampoc disposa del permís municipal per fer d'exposició i el consistori, que hi va enviar la Guàrdia Urbana el mateix dissabte, remarca que no es pot obrir al públic.

ara.cat 08/10/2018

Els 'pisos rusc' desafien Colau amb imminents obertures

La normativa al·ludeix a metres quadrats i cèdula d'habitabilitat. Segons el decret d'Habitabilitat 141/2012 del Govern, s'exigeixen almenys cinc metres quadrats d'habitació per a una persona, vuit per a dos i dotze per a tres. El complex del cas dels anomenats ruscos que promou la start up Haibu 4.0 és que la seva filosofia són grans llars compartides, on no hi ha habitacions, sinó que es disposen uns cubicles llit de fusta -individuals o dobles- per preservar la intimitat, a preu 'low cost'. La proposta inicial és de 2,2 metres de llarg per 1,2 d'alt i d'ample, amb la qual cosa no compliria la legislació, malgrat que pròpiament no es tracti d'habitacions.

elperiodico.cat 06/10/2018

Olot negocia posar a lloguer a preus raonables pisos propietat de Sareb

La Sareb no té una gran quantitat d'habitatge buit a Olot, entès com aquells habitatges que no tenen cèdula d'habitabilitat. A Olot han detectat molts pisos que gairebé estan acabats però els falten detalls, com per exemple la manca d'un aixeta, per no reunir les condicions d'habitatge buit amb cèdula d'habitabilitat que els convertiria en susceptibles d'una possible expropiació temporal per part del municipi. A més, l'alcalde va indicar que estan a prop de culminar un acord amb Incasòl per una promoció d'habitatges nous destinats a lloguer social.

diaridegirona.cat 06/10/2018

L'auge immobiliari ressuscita la venda de minipisos a Barcelona

L'auge immobiliari dels dos últims anys a Barcelona ha tornat a posar en circulació tota la varietat de minipisos, infrapisos o senzillament pisos reformats dignament, però que per dimensions o falta de ventilació mai tindran cèdula d'habitabilitat. Els seus compradors responen a dos perfils: persones amb baixos pressupostos que no poden accedir a res millor, o inversors que els llogaran amb una sucosa rendibilitat.

elperiodico.cat 01/10/2018

Mataró aprova l'empadronament sense domicili fix

Recorden que el padró no és una eina per regular la sobreocupació o altres polítiques de l'àmbit de la vivenda i l'urbanisme i per aquesta raó demanar documents com la cèdula d'habitabilitat, dipòsits i d'altres que dificulten l'empadronament va en detriment dels objectius del padró. Així doncs, proposen eliminar l'obligatorietat dels requisits de tenir un títol de propietat o contracte de lloguer de l'immoble i incloure documents que acreditin la situació de sense residència.

elperiodico.cat 12/09/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.