Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Barcelona demana que les llicències de pis turístic siguin temporals i revisables

Qui té un pis turístic legal a Barcelona té una mina que acostuma a ser resultar més rendible que un sou mitjà a la ciutat. En el cas d'inversors amb una gran cartera de pisos, és un negoci en tota regla. El més fàcil i amortitzat de la ciutat, tenint en compte que els seus titulars al seu dia van pagar poc més de 200 euros per obtenir una llicència que els autoritza a exercir l'activitat, mentre que els que no van arribar a temps de tramitar-la es convertien en pisos il·legals abocats al tancament. Però ser legal no sempre equival a no causar molèsties, ni encaixar amb la vida d'una comunitat de veïns, el que entre altres motivacions ha pòrtat a l'ajuntament a sol·licitar al Govern que el futur decret de Turisme introdueixi la temporalitat a les llicències. Que en comptes de ser "eternes", siguin per un període de temps determinat i revisables per a la seva renovació o no.

elperiodico.cat 17/03/2019

Nova convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges privats amb destí social

Els habitatges han d'estar ubicats a Manresa i tenir una superfície útil entre els 40 i 120 m2; no constituir residència habitual de la propietat; estar buits a la data de la presentació de la sol·licitud, mantenir-se buits fins a l'inici de les obres; i ser un habitatge que no hagi estat declarat en ruïna. Podran acollir-se al programa les obres necessàries per l'assoliment de les condicions requerides pel Decret 141/2012, de 30 d'octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat. Entre els treballs que es podran finançar hi ha la dotació dels elements de la cuina (aigüera, cocció, extracció de fums), cambra higiènica (rentamans, inodor, plat de dutxa i ventilació), accessibilitat interior, instal·lació elèctrica o d'aigua calenta, col·locació de baranes, demolició o construcció d'envans, mesures d'eficiència energètica, treballs per resoldre humitats o altres obres menors.

regio7.cat 04/03/2019

Barcelona multa dos fons voltor per tenir edificis buits a l'Eixample

Els pisos, de fet, no disposen de cèdula d'habitabilitat i aquest és un dels arguments que han fet servir per mantenir l'edifici buit. A banda d'aquests dos expedients, que ja estan pràcticament tancats, l'equip de Colau treballa en 26 procediments més, que també s'enfoquen a societats i grans fortunes que tenen pisos buits des de fa més de dos anys a Barcelona. "No ha sigut fàcil", ha reconegut l'alcaldessa, que ha recriminat als governs anteriors que, tot i disposar de la llei del dret a l'habitatge des del 2007, no haguessin tramitat cap sanció per pisos buits. "No seran les últimes", ha avisat Colau en referència a les sancions anunciades. "Utilitzarem totes les eines que tinguem a l'abast per aconseguir que els pisos es destinin a lloguer social", ha explicat. Les multes, contemplades per llei, per mantenir pisos buits més de dos anys seguits van dels 90.000 als 900.000 euros.

ara.cat 04/03/2019

L'Ajuntament de Tarragona encarregarà a la URV un estudi per identificar els pisos buits

L'Ajuntament manté que, dels 1.000 pisos buits que creu que ara poden haver-hi, només el 10% tenen cèdula d'habitabilitat, és a dir, que són aptes per a viure. Una de les últimes mesures que estudia el govern municipal és habilitar locals buits com habitatges. S'estudiarà cas per cas, ja que els locals hauran de complir nombroses exigències relacionades amb els accessos, o la previsió d'incendi, perquè siguin habitables.

diarimes.com 14/02/2019

Gesa (PP) denuncia l'empadronament de persones en espais no habitables

El portaveu dels populars assegura que "és lamentable que aquest Ajuntament permeti que s'estigui empadronant a persones, en alguns casos il·legals, en un banc del carrer, en naus industrials o en locals que no reuneixen les necessitats ni sanitàries ni habitables i sense cèdula d'habitabilitat".

isabadell.cat 08/02/2019

L'Ajuntament de Tarragona estudia com convertir locals buits en habitatges

És un fenomen que es repeteix en moltes ciutats. Comerços que tanquen la persiana i que deixen pas a locals buits. La presència d'aquests espais deserts a Tarragona cada cop és més evident. Amb l'objectiu de donar-li un ús, l'Ajuntament estudia com permetre que es converteixin en habitatges. A altres ciutats com Barcelona, famílies que han estat desnonades s'han instal·lat il·legalment en baixos d'entitats bancàries abandonats i botigues. La regidoria d'Habitatge de la capital catalana anunciava l'abril de 2017 la intenció d'aprofitar les plantes baixes en desús per instal·lar-hi habitatges. Des de l'Ajuntament de Barcelona, asseguren que, si un particular té un local que vol reconvertir en habitatge i sol·licita la cèdula d'habitabilitat corresponent i el lloc compleix amb la normativa urbanística, el govern municipal facilita la tramitació, sempre que no afecti el teixit comercial.

diarimes.com 11/01/2019

El Govern admet el seu fracàs dels convenis amb les elèctriques: «no hem obtingut resposta»

La llei catalana de la pobresa energètica, aprovada per unanimitat fa més de tres anys, diu que les empreses subministradores de gas, llum i aigua han d'assumir la meitat de les factures de les famílies vulnerables firmant convenis amb l'administració. "Hem enviat cartes a 19 empreses i no hem rebut resposta", ha dit la consellera d'empresa i coneixement, Angels Chacó. Sobre la manipulació de la instal·lació elèctrica a les vivendes okupades, Chacón ha afirmat que "no seria legal" instal·lar comptadors en aquests pisos. "La norma diu que hi ha d'haver cèdula d'habitabilitat, i aquestes vivendes no les tenen", ha afirmat la consellera.

elperiodico.cat 08/01/2019

El Santa Coloma obre el termini perquè els mil·lenistes optin a una ajuda per pagar el lloguer

Les persones llogateres que compleixin aquest requisit podran beneficiar-se d'una subvenció de l'impost de béns immobles (IBI), fins a un màxim de 600 €; d'una subvenció per a la rehabilitació de la vivenda que es vulgui llogar, fins a un màxim de 6.000 €; i d'una subvenció de les despeses de tramitació de la cèdula d'habitabilitat i del certificat energètic, fins a un màxim de 200 €. El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el 2 de gener i finalitzarà el 31 d'octubre del 2019.

elperiodico.cat 21/12/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-19. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.