Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Coses a tenir en compte a l'hora de llogar un pis

Tots els pisos que es lloguen han de disposar de certificat energètic, cèdula d'habitabilitat i certificat d'instal·lacions elèctriques de baixa tensió.

regio7.cat 24/06/2019

Tancada de la PAH per reclamar a les administracions reallotjaments dignes

Una altra demanda té a veure amb la mesa d'emergències que actualment a Barcelona té unes 450 famílies en llista d'espera. Diu que queden fora d'aquest servei les persones que han estat desnonades d'un pis sense cèdula d'habitabilitat, un fet que "no troben just".També demanen que hi hagi un canvi en l'accés a la mesa. Posen d'exemple un cas: quan una família no pot pagar el lloguer de l'habitatge no pot demanar apuntar-se a la mesa d'emergències fins que no tingui una ordre de desnonament. La PAH vol que aquest servei pugui anticipar-se al desnonament i ofereixi abans una solució per als afectats.

beteve.cat 21/06/2019

Un 10% dels habitatges de Tortellà estan deshabitats

L'Ajuntament ha fet un cens sobre els habitatges buits del nucli antic. Dels 400 habitatges que hi ha aproximadament al nucli antic de Tortellà, entre 40 i 50 estan buits. Alguns dels habitatges no tenen cèdula d'habitabilitat i molt pocs estan destinats a la funció de pis turístic. Es vol fer una segona part de l'estudi que contempli la creació de línies d'ajut i exempcions d'impostos per promoure rehabilitacions.

diaridegirona.cat 05/06/2019

Josep Bou proposa comprar els habitatges buits de la Sareb a Barcelona

El candidat del PP a l'Alcaldia de Barcelona ha proposat aquest dilluns que l'Ajuntament compri els pisos tancats de la Sareb per destinar-los al lloguer social, amb la finalitat de sumar 8.000 habitatges d'aquesta modalitat en els solars públics.

aldia.cat 20/05/2019

Bou qualifica de "sectari" el debat sobre habitatge organitzat per les entitats socials

Una de les solucions que proposa l'alcaldable popular per ampliar l'oferta del lloguer és que l'Ajuntament aconsegueixi la cèdula d'habitabilitat per als 13.000 locals buits que diu que hi ha a la capital catalana: "13.000 habitatges de cop segur que farien abaixar el preu del lloguer", ha dit.

beteve.cat 20/05/2019

Barcelona demana que les llicències de pis turístic siguin temporals i revisables

Qui té un pis turístic legal a Barcelona té una mina que acostuma a ser resultar més rendible que un sou mitjà a la ciutat. En el cas d'inversors amb una gran cartera de pisos, és un negoci en tota regla. El més fàcil i amortitzat de la ciutat, tenint en compte que els seus titulars al seu dia van pagar poc més de 200 euros per obtenir una llicència que els autoritza a exercir l'activitat, mentre que els que no van arribar a temps de tramitar-la es convertien en pisos il·legals abocats al tancament. Però ser legal no sempre equival a no causar molèsties, ni encaixar amb la vida d'una comunitat de veïns, el que entre altres motivacions ha pòrtat a l'ajuntament a sol·licitar al Govern que el futur decret de Turisme introdueixi la temporalitat a les llicències. Que en comptes de ser "eternes", siguin per un període de temps determinat i revisables per a la seva renovació o no.

elperiodico.cat 17/03/2019

Nova convocatòria d'ajuts a la rehabilitació d'habitatges privats amb destí social

Els habitatges han d'estar ubicats a Manresa i tenir una superfície útil entre els 40 i 120 m2; no constituir residència habitual de la propietat; estar buits a la data de la presentació de la sol·licitud, mantenir-se buits fins a l'inici de les obres; i ser un habitatge que no hagi estat declarat en ruïna. Podran acollir-se al programa les obres necessàries per l'assoliment de les condicions requerides pel Decret 141/2012, de 30 d'octubre, pel qual es regulen les condicions mínimes d'habitabilitat dels habitatges i la cèdula d'habitabilitat. Entre els treballs que es podran finançar hi ha la dotació dels elements de la cuina (aigüera, cocció, extracció de fums), cambra higiènica (rentamans, inodor, plat de dutxa i ventilació), accessibilitat interior, instal·lació elèctrica o d'aigua calenta, col·locació de baranes, demolició o construcció d'envans, mesures d'eficiència energètica, treballs per resoldre humitats o altres obres menors.

regio7.cat 04/03/2019

Barcelona multa dos fons voltor per tenir edificis buits a l'Eixample

Els pisos, de fet, no disposen de cèdula d'habitabilitat i aquest és un dels arguments que han fet servir per mantenir l'edifici buit. A banda d'aquests dos expedients, que ja estan pràcticament tancats, l'equip de Colau treballa en 26 procediments més, que també s'enfoquen a societats i grans fortunes que tenen pisos buits des de fa més de dos anys a Barcelona. "No ha sigut fàcil", ha reconegut l'alcaldessa, que ha recriminat als governs anteriors que, tot i disposar de la llei del dret a l'habitatge des del 2007, no haguessin tramitat cap sanció per pisos buits. "No seran les últimes", ha avisat Colau en referència a les sancions anunciades. "Utilitzarem totes les eines que tinguem a l'abast per aconseguir que els pisos es destinin a lloguer social", ha explicat. Les multes, contemplades per llei, per mantenir pisos buits més de dos anys seguits van dels 90.000 als 900.000 euros.

ara.cat 04/03/2019

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-19. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.