Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
L'Ajuntament de Tarragona estudia com convertir locals buits en habitatges

És un fenomen que es repeteix en moltes ciutats. Comerços que tanquen la persiana i que deixen pas a locals buits. La presència d'aquests espais deserts a Tarragona cada cop és més evident. Amb l'objectiu de donar-li un ús, l'Ajuntament estudia com permetre que es converteixin en habitatges. A altres ciutats com Barcelona, famílies que han estat desnonades s'han instal·lat il·legalment en baixos d'entitats bancàries abandonats i botigues. La regidoria d'Habitatge de la capital catalana anunciava l'abril de 2017 la intenció d'aprofitar les plantes baixes en desús per instal·lar-hi habitatges. Des de l'Ajuntament de Barcelona, asseguren que, si un particular té un local que vol reconvertir en habitatge i sol·licita la cèdula d'habitabilitat corresponent i el lloc compleix amb la normativa urbanística, el govern municipal facilita la tramitació, sempre que no afecti el teixit comercial.

diarimes.com 11/01/2019

El Govern admet el seu fracàs dels convenis amb les elèctriques: «no hem obtingut resposta»

La llei catalana de la pobresa energètica, aprovada per unanimitat fa més de tres anys, diu que les empreses subministradores de gas, llum i aigua han d'assumir la meitat de les factures de les famílies vulnerables firmant convenis amb l'administració. "Hem enviat cartes a 19 empreses i no hem rebut resposta", ha dit la consellera d'empresa i coneixement, Angels Chacó. Sobre la manipulació de la instal·lació elèctrica a les vivendes okupades, Chacón ha afirmat que "no seria legal" instal·lar comptadors en aquests pisos. "La norma diu que hi ha d'haver cèdula d'habitabilitat, i aquestes vivendes no les tenen", ha afirmat la consellera.

elperiodico.cat 08/01/2019

El Santa Coloma obre el termini perquè els mil·lenistes optin a una ajuda per pagar el lloguer

Les persones llogateres que compleixin aquest requisit podran beneficiar-se d'una subvenció de l'impost de béns immobles (IBI), fins a un màxim de 600 €; d'una subvenció per a la rehabilitació de la vivenda que es vulgui llogar, fins a un màxim de 6.000 €; i d'una subvenció de les despeses de tramitació de la cèdula d'habitabilitat i del certificat energètic, fins a un màxim de 200 €. El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà el 2 de gener i finalitzarà el 31 d'octubre del 2019.

elperiodico.cat 21/12/2018

Menors estrangers no acompanyats (Conte de Nadal)

Quan va córrer pel cel que Jesús volia celebrar el Nadal transformant-se en un MENA (Menors Estrangers No Acompanyats), el seu Pare encomanà el seu Esperit a sant Pere perquè, deixant fer a Jesús, però servint-se dels estols angèlics que li calguessin, el tinguessin informat del més petit detall.

diaridegirona.cat 17/12/2018

Càritas alerta que prop del 40% dels habitants de Barcelona i rodalia no tenen una llar digna

El 36% dels habitants dels municipis que conformen la Diòcesis de Barcelona no tenen un habitatge digne, és a dir, viuen en una situació insegura com ara en relloguer, sense contracte o amb l'amenaça de desnonament, o en llars inadequades, ja sigui sense cèdula d'habitabilitat, insalubres o sense subministraments.

aldia.cat 12/12/2018

Els veïns del Raval es mobilitzen per aturar cinc desnonaments en un matí

L'entitat veïnal treballa per trobar una pensió en el Poble-Sec on la família pugui allotjar-s'hi mentre es resol la seva situació. El Sindicat de Barri, de fet, critica que el pis on vivien les persones desnonades no tenia cèdula d'habitabilitat, segons diuen, perquè la propietària no volia fer els tràmits per posar-ho en regla. Per aquest motiu, la família afectada no pot accedit a la taula d'emergència. Avui, passaran la nit acollits per una família del barri.

beteve.cat 21/11/2018

Precintat el local on s'havien de fer "pisos rusc" a Barcelona

El consistori qualifica els "pisos rusc" com un infrahabitatge que no compleix la llei i no podrien tenir cèdula d'habitabilitat. Es tracta d'uns habitacles de 2,6 metres quadrats, on hi ha un llit i un escriptori. A banda tindran banys i un espai comú de descans amb microones.

ccma.cat 31/10/2018

La Generalitat enviarà una circular als ajuntaments per actuar contra els 'pisos rusc'

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat enviarà una circular als ajuntaments perquè sàpiguen com actuar davant de l'aparició dels 'pisos rusc'. Considera que en normativa urbanística es vulneren els usos del sòl "perquè s'està intentant desenvolupar a locals comercials on no es poden situar iniciatives referides a l'allotjament". Creu que es vulneren les directrius d'urbanisme perquè aquest tipus de construccions "no compleixen amb les condicions mínimes que ha de tenir qualsevol habitatge, com la cèdula d'habitabilitat".

aldia.cat 23/10/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-19. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.