Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Els promotors dels 'pisos rusc' no s'arronsen, tot i la falta de llicències

Els promotors del projecte dels 'pisos rusc', que amunteguen habitacles de 2,6 metres quadrats i comparteixen espais comuns com la cuina i la sala d'estar, no s'arronsen tot i la falta de permisos per tirar endavant la iniciativa de manera legal. L'Ajuntament de Barcelona va aturar, el 21 de setembre, les obres que estaven fent en un local al barri de la Bordeta perquè no disposaven de la llicència necessària. Però Haibu 4.0, que impulsa el projecte, diu que està preparant tres espais més a Barcelona per obrir-los com a 'pisos rusc' i, de fet, aquest cap de setmana ja ha habilitat un local a l'Hospitalet per ensenyar com són aquestes càpsules. El local de l'Hospitalet tampoc disposa del permís municipal per fer d'exposició i el consistori, que hi va enviar la Guàrdia Urbana el mateix dissabte, remarca que no es pot obrir al públic.

ara.cat 08/10/2018

Els 'pisos rusc' desafien Colau amb imminents obertures

La normativa al·ludeix a metres quadrats i cèdula d'habitabilitat. Segons el decret d'Habitabilitat 141/2012 del Govern, s'exigeixen almenys cinc metres quadrats d'habitació per a una persona, vuit per a dos i dotze per a tres. El complex del cas dels anomenats ruscos que promou la start up Haibu 4.0 és que la seva filosofia són grans llars compartides, on no hi ha habitacions, sinó que es disposen uns cubicles llit de fusta -individuals o dobles- per preservar la intimitat, a preu 'low cost'. La proposta inicial és de 2,2 metres de llarg per 1,2 d'alt i d'ample, amb la qual cosa no compliria la legislació, malgrat que pròpiament no es tracti d'habitacions.

elperiodico.cat 06/10/2018

Olot negocia posar a lloguer a preus raonables pisos propietat de Sareb

La Sareb no té una gran quantitat d'habitatge buit a Olot, entès com aquells habitatges que no tenen cèdula d'habitabilitat. A Olot han detectat molts pisos que gairebé estan acabats però els falten detalls, com per exemple la manca d'un aixeta, per no reunir les condicions d'habitatge buit amb cèdula d'habitabilitat que els convertiria en susceptibles d'una possible expropiació temporal per part del municipi. A més, l'alcalde va indicar que estan a prop de culminar un acord amb Incasòl per una promoció d'habitatges nous destinats a lloguer social.

diaridegirona.cat 06/10/2018

L'auge immobiliari ressuscita la venda de minipisos a Barcelona

L'auge immobiliari dels dos últims anys a Barcelona ha tornat a posar en circulació tota la varietat de minipisos, infrapisos o senzillament pisos reformats dignament, però que per dimensions o falta de ventilació mai tindran cèdula d'habitabilitat. Els seus compradors responen a dos perfils: persones amb baixos pressupostos que no poden accedir a res millor, o inversors que els llogaran amb una sucosa rendibilitat.

elperiodico.cat 01/10/2018

Mataró aprova l'empadronament sense domicili fix

Recorden que el padró no és una eina per regular la sobreocupació o altres polítiques de l'àmbit de la vivenda i l'urbanisme i per aquesta raó demanar documents com la cèdula d'habitabilitat, dipòsits i d'altres que dificulten l'empadronament va en detriment dels objectius del padró. Així doncs, proposen eliminar l'obligatorietat dels requisits de tenir un títol de propietat o contracte de lloguer de l'immoble i incloure documents que acreditin la situació de sense residència.

elperiodico.cat 12/09/2018

Reconverteixen altells d'ús comercial en habitatges al no poder llogar-los o vendre'ls

"És una bona manera per donar sortida a un tipus de compartiment que cada vegada és més difícil de llogar com a oficines", explica el president del Col·legi dels Agents de la Propietat Immobiliària (API), Josep Maria Esteve. "Tot amb tot, és necessari que un arquitecte tramiti la cèdula d'habitabilitat per poder utilitzar aquest espai com a habitatge", recorda.

segre.com 07/09/2018

Colau s'oposa al primer projecte de 'pisos rusc' a Barcelona

L'equip de govern de l'Ajuntament alerta que la idea incompleix la llei del dret a l'habitatge, una norma que preveu que qualsevol espai, per ser considerat habitació, ha de tenir, per exemple, un mínim de cinc metres quadrats de superfície útil. La llei també estableix una sèrie de requisits d'espai per poder atorgar a un local la cèdula d'habitabilitat. "Sona molt malament", va resumir ahir l'alcaldessa en una entrevista a RAC1. I poc després el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner, tancava del tot la porta a la proposta defensant que el projecte no s'ajusta a la legalitat.

ara.cat 05/09/2018

Els promotors dels pisos 'rusc' planegen 8 ubicacions a Barcelona

Per a l'ajuntament, l'assumpte és impossible tècnicament ja que, com va explicar aquest diari, no encaixa en la normativa d'habitabilitat de la Generalitat, que estableix que una persona necessita almenys cinc metres quadrats, mentre que calen 12 metres per acollir-ne tres. No obstant, els promotors no consideren ?habitacions' els cubicles, sinó que aquests són simples llits en un espai compartit. Els seus advocats creuen que hi ha jurisprudència que permetrà portar endavant l'invent. Fonts municipals qüestionen també que els locals comercials puguin canviar a ús residencial, cosa que depèn també de la densitat residencial de l'edifici com de l'opció a aconseguir cèdula d'habitabilitat.

elperiodico.cat 03/09/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.