Cèdules d'habitabilitat

Preguntes més freqüents sobre les cèdules d'habitabilitat

¿Quines notícies es publiquen sobre la cèdula d'habitabilitat?

Encara que la cèdula d'habitabilitat és un document administratiu la utilització del qual se sol limitar a l'àmbit privat (per a comprar o llogar habitatges, o per a contractar els subministraments), sovint els diaris publiquen notícies sobre la cèdula d'habitabilitat.

Normalment es tracta d'articles sobre la implantació de polítiques d'habitatge (habitatges de protecció oficial, dació en pagament d'hipoteques), sobre casos d'immuebles amb problemes por no disposar de la cèdula (infrahabitatge, construccions il·legals), sobre canvis legislatius, etc.

Aquestes són algunes de les últimes notícies publicades:

Necessiteu una cèdula? I el CEE?
Dades de contacte
Dades de l'habitatge a certificar
Encàrrec
Cap banc dona pisos per a habitatge social a la Fundació SER.GI

L'entitat fa una crida als propietaris d'habitatges buits perquè els cedeixin per lloguer social per a famílies amb risc d'exclusió, i subratlla que la seva gestió ofereix acompanyament social a la família, la garantia que els propietaris cobraran a final de mes, la tramitació gratuïta de la cèdula d'habitabilitat i del certificat d'eficiència energètica, una assegurança multirisc mentre duri el contracte i el retorn de l'habitatge en bon estat de conservació.

diaridegirona.cat 13/08/2018

La Generalitat estudia canviar la normativa dels pisos turístics

... on es realitzava l'activitat, la cèdula d'habitabilitat vigent, l'oferta d'un nombre màxim de places i estar inscrita al Registre de Turisme de Catalunya.

diaridegirona.cat 06/08/2018

Chacón estudia canvis a la normativa de pisos turístics per evitar que s'hi facin activitats il·legals

... on es realitzava l'activitat, la cèdula d'habitabilitat vigent, l'oferta d'un nombre màxim de places i estar inscrita al Registre de Turisme de Catalunya.

vilaweb.cat 05/08/2018

Desenes de casos de suposats pisos turístics il·legals són arxivats

L'advocat Marc Pertiñez considera que l'únic requisit de rang legal per tenir llicència d'allotjament turístic és comptar amb cèdula d'habitabilitat, mentre que la resta d'imposicions de l'ajuntament són "reglamentàries", fet que "força el tipus infractor per poder posar multes de 60.001 a 600.000 euros". I afirma que això haurà de ser corregit pels tribunals.

elperiodico.cat 29/07/2018

Sis propietaris s'acullen als microcrèdits per fer obres i posar el pis a lloguer social

Sis propietaris han presentat una sol·licitud per tal d'obtenir una ajuda econòmica per fer habitable un habitatge que tinguin buit perquè hi calen reformes i obtenir la cèdula d'habitabilitat. A canvi, l'empresa municipal Fòrum, que farà les obres adients, el podrà posar de lloguer fins a recuperar la inversió. Seran lloguers socials d'un mínim de tres anys.

regio7.cat 28/07/2018

20 metres quadrats sense finestres a 600 euros al mes: la bombolla dels infrahabitatges

De fet, el seu pis es pot considerar un infrahabitatge, segons la Llei del dret a l'habitatge del 2007, que especifica que és l'immoble que, tot i que no té cèdula d'habitabilitat ni compleix les condicions per tenir-la, es destina a l'habitatge. El Reial Decret Legislatiu 7/2015 diu que són infrahabitatges els immobles que no compleixen els requisits de superfície, que presentin deficiències a les seves instal·lacions bàsiques i que no compleixin els requisits mínims de seguretat accessibilitat universal i habitabilitat.

ccma.cat 19/07/2018

Sabadell lliura les claus de tres habitatges per fer granges urbanes

La regidor d'Habitatge de l'Ajuntament de Sabadell (Barcelona), Glòria Rubio, ha lliurat aquest divendres les claus de tres habitatges a tres famílies perquè puguin fer granges urbanes i visquin, com a mínim, durant tres anys. Rubio ha detallat en declaracions als mitjans que les famílies tenen sis mesos per aconseguir la cèdula d'habitabilitat i una vegada l'aconsegueixin podran viure durant tres anys sense pagar un lloguer, i com a compensació hauran d'afrontar les reformes pertinents.

aldia.cat 06/07/2018

L'Ajuntament lliura les claus dels tres primers habitatges de masoveria urbana

Des de l'Ajuntament es calcula que les obres de rehabilitació dels tres habitatges municipals costaran un màxim de 6.000 euros per pis. Les persones masoveres es faran càrrec d'aquests treballs en comptes de pagar el lloguer durant un termini de tres anys. A partir d'aquest moment, les tres famílies tenen sis mesos per realitzar les obres i per acreditar que tenen la cèdula d'habitabilitat, moment en què podran anar a viure als habitatges. Els tindran llogats durant tres anys i poden renovar-los dos anys més.

isabadell.cat 06/07/2018

Cedula Habitabilitat | Cedula Habitabilidad. Copyright © 2006-18. Mapa.
Preus vàlids per a Barcelona i la seva àrea d'influència. Consulteu per a altres poblacions.